Diensten

Wij bieden verschillende diensten aan om de patiënt zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

 • 1. Medicatiebegeleiding - huisapotheker
 • 2. Verhuur of verkoop medisch materiaal
 • 3. Advies over incontinentiemateriaal
 • 4. Advies over huidverzorging en babyverzorging
 • 5. Bandagisterie
 • 6. Huisbereidingen
 • 7. Levering aan huis
 • 8. Inzamelen van vervallen geneesmiddelen

 

1. Medicatiebegeleiding - huisapotheker

Een optimaal gebruik van al dan niet voorgeschreven geneesmiddelen is de hoeksteen om een aandoening zo goed mogelijk te behandelen. Soms moeten er echter een groot aantal verschillende medicijnen genomen worden, en is het innamemoment niet altijd duidelijk.  In dit geval kan de opmaak van een medicatieschema, al dan niet gekoppeld aan de functie van huisapotheker, een goed idee zijn.

Samen met patiënt en/of arts en/of thuisverpleging wordt dan een overzichtelijk schema opgesteld, waarin de verschillende geneesmiddelen, hun indicaties en de in te nemen hoeveelheid per innamemoment vermeld staan. Er kan een exemplaar voor de patiënt afgedrukt worden wat eventueel kan gebruikt worden als leidraad voor de thuisverpleging bij het klaarzetten van de medicatie. Het schema wordt ook op de computer in de patiëntenfiche opgeslagen, zodat dit bij eventuele wijzigingen gemakkelijk opnieuw kan aangepast worden en zo steeds up-to-date blijft.

Indien de patiënt ons als huisapotheker wil registreren kan ditzelfde schema ook op het beveiligd Vitalink-platform gedeeld worden. Dit kan wel slechts indien toestemming gegeven werd voor het delen van de medische gegevens. Op die manier is het schema ook direct toegankelijk voor artsen en specialisten en kunnen de medicatiegegevens meteen geraadpleegd worden.

2. Verhuur of verkoop medisch materiaal

Sommige behandelingen vereisen een speciaal hulpmiddel om de medicatie toe te dienen. Het meest bekend is het aërosolgebruik bij luchtwegaandoeningen. Omdat het meestal om een tijdelijke behandeling gaat, is het voor de meeste patïënten niet interessant om zelf een toestel aan te schaffen. Voor die doelgroep stellen wij hoogwaardige PARI-aërosoltoestellen ter beschikking. Patiënten die dergelijke toestellen toch chronisch nodig hebben kunnen vanzelfsprekend ook bij ons terecht voor de aankoop daarvan.

Ander medisch materiaal dat wij in bruikleen ter beschikking kunnen stellen zijn krukken, afkolfapparaten, en zelfs voor rolstoelen of ziekenhuisbedden kan een beroep op ons gedaan worden, alhoewel daarvoor meer een beroep gedaan wordt op de uitleendienst van de mutualiteit.

In de thuiszorg wordt ook dikwjls gebruik gemaakt van bloeddrukmeters en toestellen voor het bepalen van het glucosegehalte in het bloed. Wij werken met heel betrouwbare firma's en kunnen dan ook heel kwaliteitsvolle toestellen aanbieden.

3. Advies over incontinentiemateriaal

Wij beschikken over een ruime voorraad incontinentiemateriaal, verkrijgbaar zowel voor mannen als voor vrouwen. Er zijn inleggers met verschillende absorptiecapaciteiten, traditionele systemen met kleefstrips en ook het zogenaamd "absorberend ondergoed".

Samen met de patiënt zoeken we discreet naar het meest aangepaste product en proberen we eerst  een aantal stalen mee te geven.

Omdat wij met de firma Hartmann samenwerken kunnen we een directe korting van 33 % op deze materialen toekennen. Dit stelt ons in staat om concurrentieel te kunnen zijn met bijvoorbeeld de thuiszorgwinkels van de mutualiteiten.

4. Advies over huidverzorging en babyverzorging

Er zijn heel wat verschillend huidtypes, al dan niet gecombineerd met bepaalde huidaandoeningen. Daarom is het heel belangrijk om voor reiniging en verzorging een aangepast product te gebruiken. Het zelfde geldt voor de zeer gevoelige babyhuid.

In de apotheek beschikken we over verschillende gamma's huidverzorgingsproducten waaronder de merken Vichy, La Roche Posay, Louis Widmer, Eucerin, CeraVe, Mustela, .... Heel dikwijls kan dan met behulp van een aantal staaltjes het ideale product gevonden worden. 

Ook voor zonnebescherming beschikken we over een ruim aanbod producten aangepast aan het specifieke fototype van de patiënt, en geven we graag advies om op een gezonde en veilige manier van de zon te genieten.

5. Bandagisterie

Een breuk, een verrekking, een spier- of sportletsel, ... dan zijn er meestal aangepaste (steun)verbanden nodig. Met het Futuro en Bota gamma kunnen al heel wat letsels (pols, elleboog, knie, enkel, rug,...) behandeld worden. Nog meer gespecialiseerde verbanden kunnen heel snel besteld worden.

Ook voor steunkousen, in verschillende kleuren en uitvoeringen, kan men in de apotheek terecht. De Veinax kousen bieden in dit opzicht een heel goede prijs/kwaliteitsverhouding.

6. Huisbereidingen

Voor bepaalde aandoeningen kan je bij ons ook geholpen worden met een huisbereiding. Dit zijn producten die door ons persoonlijk in de apotheek bereid worden volgens gestandaardiseerde protocollen. Die bereidingen kunnen perfect als alternatief gebruikt worden voor andere commerciële preparaten maar bieden het voordeel dat ze aan een goedkopere prijs aangeboden worden.

Volgende producten zijn onder andere beschikbaar :

 • Pijnstillende en ontstekingswerende gel 1%
 • Pijnstillende en ontstekingswerende gel forte 2 %
 • Ontstoppende neusspray
 • Aambeienzalf
 • Anti-migraine capsules
 • Anti-irritatie crème
 • Mondspoeling (ontsmettend en pijnstillend)

 7. Levering aan huis

Is het onmogelijk om zelf naar de apotheek te komen om je geneesmiddelen af te halen, dan brengen wij die met veel plezier aan huis. Meestal gebeurt dit dan onder de middag of 's avonds na 19 uur. 

Indien gewenst kunnen niet-voorschriftplichtige geneesmiddelen ook via de webshop besteld worden en aan huis of op het werk geleverd via koerierdienst. Voor bestellingen beneden 35 euro, worden dan wel transportkosten in rekening gebracht.

 8. Inzamelen vervallen geneesmiddelen

 Heb je oude of vervallen geneesmiddelen of producten die niet meer gebruikt worden, dan mogen die kosteloos binnengebracht worden in de apotheek ter vernietiging. Wij beschikken over speciale recipiënten waarin de vervallen of overbodige geneesmiddelen gestockeerd worden alvorens verder verwerkt te worden.

Volgende zaken mogen naar de apotheek gebracht worden :

 • Tabletten, zetpillen, capsules ... in blister of flacon
 • Restanten van siropen of andere vloeibare geneesmiddelen in hun fles
 • Geneesmiddelenpatches
 • Zalfresten in tubes
 • Restanten van sprays en aërosols

Het is wel belangrijk om steeds de kartonnen buitenverpakking en de bijsluiters te verwijderen en bij papier- en karton selectief in te zamelen.

Volgende zaken mogen NIET binnengebracht worden :

 • Lege glazen flessen (moeten naar de glasbollen)
 • Radiografieën (moeten naar het containerpark)
 • Dieetvoeding, kindervoeding, kruidenproducten (moeten bij het restafval)
 • Naalden, spuiten .. (moeten in een naaldcontainer en naar het containerpark)
 • Chemicaliën en cosmetica (moeten naar het containerpark)